דף הבית >> ימי קולנוע וערכים >> ימי קולנוע וערכים - על יסודי >> השואה בקולנוע
מטרת המפגש היא לספר את סיפור השואה מהזוית הקולנועית דרך היכרות עם סוגי הסרטים השונים שנעשו במהלך מלחמת העולם השניה ואחריה - סרטים תיעודיים, סרטי עדות, סרטים עלילתיים ואפילו סרטי התעמולה הנאצים. ניגע בכוחו של הקולנוע להנציח, לספר סיפור ללמד היסטוריה וגם לעמוד בחזית אל מול מכחישי השואה. נכיר גם את הקולנוע ככלי לתקשורת המונים בו השכילו הנאצים להשתמש על מנת לגייס תמיכה ובכך להכשיר את הקרקע לאחד מפשעי האנושות הגדולים ביותר אם לא הגדול שבהם. 
במהלך המפגש נצא למסע היסטורי קולנועי דרך הצמתים המרכזיים של אותן השנים. החל מעליית הנאצים לשלטון דרך הפתרון הסופי ועד לסיומה של המלחמה.
 
צוות המפעילים:
צוות היום מורכב ממרצה מנוסה מתחום הקולנוע והמשחק.
צוות המרצים: רוני שרמן, מיקי שגיא, יעל בן עמי

מהלך הפעילות:
יום הפעילות מורכב ממפגש קולנוע מרתק בשילוב קטעי סרטים באורך 90 דק'.

דוגמאות לקטעי סרטים מתוך המפגש:
1913, הטל צל ענק, רשימת שינדלר, טיפת מזל, קטעי "מאחורי הקלעים" בלעדיים ועוד.

תנאים נדרשים:
אנחנו מגיעים אליכם לבית הספר ולכן אתם מקבלים את החוויה הקולנועית בשיא הנוחות התפעולית. כל מה שאנו צריכים הוא חלל הניתן להחשכה ובו נכנסות לפחות 2 כיתות (ללא חלונות גלויים)

משוב שווה מליון מילים
כך כתב לנו תלמיד כיתה י"א על הרצאה שהועברה ביום השואה הבינלאומי ע"י רוני שרמן מרצה קבוצת אפיקי תקשורת וצוות אופקים בנושא יום השואה בכפר הנוער ניר העמק, עפולה.
"הזיכרון הראשון שיש לי מיום השואה הוא זיכרון שכיום אני מתבייש בו.
במהלך השנים כאשר נושא השואה הועבר בהרצאות או בשיעורים בבית הספר הייתי חושב באותו הזמן על דברים אחרים ומדחיק את מה שאוזניי היו שומעות. סרטים שהוקרנו בערבי יום השואה בערוצים השונים לא עניינו אותי והייתי רואה סדרות טלוויזיה אחרות, משמחות ופחות עגמומיות, שהייתי מקליט מראש שבוע קודם לכן. בשנה שעברה ביום הזיכרון ניתקתי את הממיר מהטלוויזיה שבחדר שלי ושכבתי כל היום במיטה, קורא ספרים ומשלים את החומר הלימודי. הדחקתי את היום ואת מה שהוא מסמל. 
השנה השכבה שלי יוצאת לפולין כמו כל שנה בבית הספר. עד לרגע שבו הייתי בהרצאה שהעברתם לשכבה שלי כחלק מההכנה למסע לפולין והעברתם לנו את נושא השואה מכל הכיוונים והצדדים שחוו אותה היהודים באותה התקופה. הפעם לא הדחקתי את מה ששמעתי ולא חשבתי על דבר מלבד על היהודים שעברו את השואה ועל הגרמנים הנאצים שבאכזריותם ה"תמימה" צייתו ועקבו אחר אדם מטורף שדמיונו ורעיונותיו היו מופרכים ואכזריים. כל החלקים התחברו לראשי וכל קטע תיעודי או עלילתי מהסרטים שהקרנתם וכן במהלך השיחות עמכם, העמיקו את הדרך שבה אני, נער בן חמש-עשרה שחי כ70 שנה לאחר סיום תקופת המלחמה, רואה את השואה ואת ההשפעה שלה עלינו כעם וכלאום אחד.
אני מאמין שאילולא ההרצאה שלכם היום, לא הייתי יוצא למסע לפולין השנה ובוודאי שלא הייתי מעוניין לחוות ולראות את ההריסות וכל מה שנותר מאחור במו עיניי. היום, אני יודע שיש לנושא הזה חשיבות רבה דווקא בגלל אנשים כמוני שמדחיקים ומתעלמים ממנו, אנשים שמעדיפים לשכנע את עצמם שהוא כלא היה ושזהו נושא חסר חשיבות. 
היום, אחרי ההרצאה שלכם, אני רואה את השואה ואת תקופת המלחמה באור אחר לגמרי, ועל כן אני מודה לכם מאוד מאד, על כך שהארתם את עיניי ופקחתן אותן לנושא כל רגיש וחשוב שעד כה בחרתי להתעלם ממנו ולעבור על פניו הלאה.
תודה."


יהיה לנו לעונג ולכבוד להשאיר חותם גם על התלמידים שלכם!
ניתן להעביר במסגרת הכנה למסע לפולין או כמפגש סיכום לאחר המסע

 

השואה בקולנוע